joi, 23 iunie 2016

Gulaș

Dacă articolul recent îți povesteam de o rețetă ideala pentru o dieta azi vreau sa îți spun rețetă mea secreta de gulaș. 
Aceasta rețetă am invata-o pe vremea când lucram ca ajutor de bucătar  ( mare greșeală ) dar măcar am învățat un lucru bun.
Sa incepem 
Ingrediente :
Carne de vita
Ciuperci
Ceapa 
Ardei gras
Cantitățile ți le alegi tu în funcție de cate persoane vor fi la masa.
 

Pregătirea ingredientelor

Tăiem carnea cubulețe
Ciupercile le curățat de coaja și le tăiem în 4
Ceapa o curata și o tăiem în 4 sau 6 în funcție de cat este de mare
Ardeiul îl tăiem fâșii subțiri 


Tăiem carnea în cubulețe și o punem la calit, intre timp punem o oala cu apasi la fiert, carnea calita o punem în apa fiarta și în același ulei punem ciupercile, când acestea s-au calit le adăugăm peste carne un oala, urmează ceapa, când devine translucida o adăugăm peste carne și ciuperci, apoi urmează ardeiul care atunci când este gata îl adaugi tot în oala cu apa.
Când toate au fiert adaugi bulion, sare, piper, cili și alte condimente care îți plac. Când afundat în fiert faci un pic de rântaș cu faina și îl adaugi pentru a fi o tocăniți. 
Aceasta se poate servi cu castraveți murați sau cu mămăliguță.
Condimentele le adăugați după gust.

Va urez pofta buna și dacă veți încerca aceasta rețetă aștept impresia voastră,  pupici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu